хамак за спане на открито

Спане на открито в хамак – предизвикателство или удоволствие?

Доста атрактивни туристически приспособления, които през последно време стават доста популярни сред къмпингарите са хамаците.

Ако сте решили да нощувате на открито, времето позволява да разпънете хамак сред природата то това наистина е едно невероятно изживяване, което да си подарите. Покупката на хамак обаче определено си има не малко особености и за да сте сигурни, че ще изберете този, който наистина да е удобен и функционален първо се запознайте с характеристиките на изделието. Ще се зарадвате на следните съвети по-долу, благодарение на https://www.brannik.bg/ – онлайн магазин за военна екипировка, аксесоари, туризъм, хоби и аутдор активности.

Грешно е да се избират по цени, защото цената на хамака определя неговото предназначение, издръжливост и размер. Ако купувате за спане хамак, който да си поставите в двора на къщата то може да не инвестирате в твърде високи за хамаци цени. Тъй като климатичните условия в населените места не са толкова екстремни като в планината например е ясно, че може да изберете и по-бюджетно решение. Но ако се нуждаете от професионално решение за вашия къмпинг или планински преходи то е добре да платите по-висока цена, но за качество, което определено си струва. Препоръчително е ако ще инвестирате в хубав и здрав продукт то той да е с оптимален размер от 160 до 200 см широчина. Това ще даде възможност както за ползване от един така и от двама души. Добре е дължината да е регулируема, тъй като все пак в планината или на къмпинг се търси подходящото място за неговото „инсталиране“, а не винаги опорните точки могат да бъдат на разстояние точно колкото е дължината на наличния ви хамак.

Подобрените системи за окачване при новите модели се предлагат на по-високи цени, но пък от гледна точка на стабилно закрепване са много по-надеждни и сигурни. При тези продукти важи максимата – колкото повече точки за закрепване, толкова по-добре. Ползването на такова забавно и практично решение за почивка и спане на открито в природата наистина може да се превърне в изпитание за едни, но истинско вълнение и удоволствие за други.

Ако не ви притеснява цената на хамака вижте тук и търсите възможно най-доброто решение за парите си, разгледайте хамаците, които са в комплект с мрежа против комари или покривало с достатъчно надежден воден стълб, така че да не се притеснявате от атмосферните условия. Друга важна характеристика, която ще ви бъде полезна сред природата е максимално бързото разпъване и сгъване. Тежестта на продукта също се отразява на цената на хамака, но инвестицията в по-лек модел ще ви се отблагодари стократно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *