Цени за пране на килими в София

Пране на килими с пара

Дейностите по пране на килими и мокети с пара е доста популярен метод за почистване на текстилните подови настилки. То е един от любимите методи на хората, които са с, така да се каже, “по-зелени” разбирания и държат на безопасността на използваните препарати, на запазването на чистотата на околната среда и на това всичко да бъде екологично.
Действително, в това отношение почистването с пара няма никакви достойни конкуренти, защото то е изключително чисто и безвредно. На практика то използва единствено силата на горещата вода и пара и не използва никакви други препарати или химикали.

Предимствата на прането на килими с пара

Прането на текстилните подови настилки с пара има някои безспорни предимства. Както вече започнахме, то е абсолютно безвредно. Ако във вашия дом има хора с непоносимост към перилни препарати или ако просто искате да живеете по-екологично и в хармония с околната среда, то парата със сигурност ще ви даде тази възможност.

Сред най-големите предимства на този метод за пране на килими е това, че той може да ви избави напълно от акарите. Тези малки създания причинява усложнения и предизвиква пристъпи при хората с астма, а също така и предизвикват алергия и хрема.

Ако трябва да сме съвсем точни, проблемът не е точно в самите акари, а в техните изпражнения, които ние вдишваме у дома когато жилището ни не е съвсем подредено и почистено. Най-големият враг на акарите е високата температура и именно това предлага прането с пара.

То почиства с помощта на изключително висока температура, която мигновено убива акарите със същата или дори с по-голяма ефективност, отколкото дори перилните препарати. Това осигурява в дома ви една по-здравословна среда, и то за не малък период от време.

Прането с много горещ въздух има и още един ефект. То помага да се унищожат микроби, вируси, бактерии и всякакви паразити, които се спотайват в текстилната тъкан на килима.

Това е от особена важност когато у дома има малки деца например, които пипат по земята и играят там. Също така, прането с пара е много полезно и ако имате домашни любимци пренасящи от улицата у дома микроби всеки ден.

Недостатъците на прането на килими с пара

Нищо не е идеално, като това правило определено важи и за този метод за почистване и хигиенизиране. Макар че той има изключително много привърженици и се смята за най-чист и безвреден, все пак методът на пране на текстилни подови настилки с пара не е особено ефективен в някои ситуации.

Така например, ако върху килима има някакви по-упорити петна, да речем ако сте влезли у дома с мръсни обувки или от храна, ако сте изпуснали нещо на земята, тогава парата няма да свърши много. Да, може да има ограничен ефект, може да ви помогне в някаква малка степен, но със сигурност петната ще си останат на земята. Това е наложило почистването с пара като по-предпочитан начин за поддържане на хигиената на меката мебел у дома и в по-малка степен на текстилните подови настилки.

Професионалното парно пране

Независимо дали искате да перете килимите с гореща пара и по друг начин, винаги трябва да имате едно наум, че сами няма как да постигнете тези резултати. Парочистачките, които се предлагат в търговската мрежа не могат да се мерят с ефективността на тези уреди, с които професионалните фирми за почистване на килими разполагат.

Освен всичко останало, фирмата за почистване ще може да ви консултира дали във вашия случай това е най-удачният вариант или има и други методи за почистване, за които трябва да помислите. Вече този тип услуги не са толкова скъпи, колкото бяха в миналото и ако имате малка площ за почистване, това може да е много по-удачен вариант за вас.

Имате нужда от професионално пране на килими в София?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *