дограма

Кое е водещото при покупка на PVC дограма

Днес все повече хора монтират нова дограма в домовете и офисите си. С този си ход  те подобряват топло и шумоизолационните качества на помещенията си, а също така им осигуряват по-добра визия. Разбира се, съществуват колебания относно вида на дограмата, която трябва да сложат. Едни избират алуминиева дограма, други предпочитат ПВЦ дограма, а трети залагат на дървенията.

Защо потребителите избират PVC дограма?

Хората, които живеят при влошени климатични условия купуват дограма, която ще им гарантира топла зима, без пропуски на топлинна енергия и постигане на нужния комфорт. За целта те купуват многокамерна PVC дограма или алуминиеви топли профили с прекъснат термостат. Изборът наистина е голям и инвестицията в новите прозорци трябва да бъде консултирана със специалист.

Много от вас се питат с какво е специална ПВЦ дограмата, като ние ще се опитаме да обобщим най-важното. Пластмасовата дограма допринася за подобряване на енергийната ефективност на обектите ви. От броя на камерите зависят топлоизолационните ѝ свойства, както и шумоизолацията. В допълнение се гледа и вида на стъклопакета, който може да ви предложи идеални температури през всеки един сезон.

Определящите фактори при покупка на PVC дограма от Master-Plastik са:  брой камери, вид стъклопакет, цветове и облицовки, име на производители и естествено, цената на продукта.

Каква е ситуацията с алуминиевата дограма?

Ако пък сте решили да използвате алуминиева дограма, то вие трябва да знаете, че тя се разделя на топла и студена серия. Топлите профили са препоръчителни за жилища, офиси, институции, болници и така нататък. Те притежават PVC притурка, която не позволява пробив на конденз.

Не така стоят нещата при студените алуминиеви профили. Те се ползват от индустриални сгради, където няма изисквания за перфектна топлоизолация. С други думи, студената серия алуминиеви дограми подлежи на конденз, което прави прозорците неприемливи за домашна употреба.

Интересни неща, които трябва да запомните

Освен гореизброените характеристики на дограмата, то тя трябва да притежава и устойчивост на природни бедствия, каквито са земетресенията, градушките, пожарите и други. Съвременните ПВЦ и алуминиеви профили издържат на горене, като при последното не се отделят отровни газова застрашаващи околната среда.

Алуминиевите дограми са издръжливи на земетресения и това ги прави много желани от потребителите. ПВЦ дограмата също има добра устойчивост на всякакви аномалии, тъй че също представлява добра инвестиция.

Не на последно място трябва да обърнете внимание и на обкова. Той е важен за отварянето и затварянето на прозорците ви. Съществува възможност да изберете противовзломен обков, който ще ви предпази от външно проникване в имота ви. За всичко останало се консултирайте с фирмата, от която ще купите новите си профили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *