Консултант по обществени поръчки ЗОП

Изгубена обществена поръчка – с адвокат ли да обжалваме

За дребния и среден бизнес няма нищо по-неприятно от това да загубиш обществена поръчка когато със сигурност конкуренцията се е представила по-слабо. Понякога, за съжаление, това се случва и вината не е във вас. Възможно е просто решението да не е взето след достатъчно задълбочено обмисляне и някой от важните фактори да е подминат.

За да се спестят пропуските

Най-добрият начин да се спестят неприятните моменти е да се намери адвокат, който се е специализирал в сферата на обжалването пред КЗК и ВАС на резултати от публичните търгове. Той ще ви спести пропуските и ще ви представи много добре пред Комисията за защита на конкуренцията.

Освен това, той знае къде да постави акцента и как да накара комисията да обърне внимание на точно определени моменти, които могат да бъдат ключови за взимането на решения.

Макар че първосигнално хората са с нагласата, че щом става дума за обществена поръчка, то значи някой се опитва да ни измами, все пак не бива да забравяме, че навсякъде около нас работят хора и всичко, което правим трябва да се прегледа от човек, който на свой ред да вземе решение.

Ето защо трябва да приемем, че грешки се случват и за съжаление ще се случват и за в бъдеще, което е съвсем естествено при наличието на човешки фактор.

Предимството на опита

И все пак нека да не забравяме това, че един адвокат с опит при обществени поръчки може точно благодарение на своя опит да насочи събитията в правилната посока. Да, действително за да се обжалва успешно дадена обществена поръчка е необходимо да се работи с ясно посочени факти и обстоятелства, но все пак е от значение и опита на юриста.

Притежавайки необходимите умения, той ще знае по какъв начин да изложи фактите и къде точно да постави акцента. Това най-общо би изглеждало така, сякаш вие самите сте преминавали през процедурата многократно.

Никога няма абсолютна гаранция

И все пак, колкото и да е опитен вашия юрист, трябва да се има предвид, че той не е вълшебник и не прави чудеса. Той просто има богат опит и се е специализирал добре в областта, така че не очаквайте да направи невъзможното.

Резултатът след консултация с експерт адвокат по обществени поръчки със сигурност ще бъде оптимален, но ще е максимално добър на фона на вашите собствени усилия и на базата на това, което вие самите сте направили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *