5 положителни качества на кредитните карти

Всички имаме своите оплаквания относно функционирането на кредитни карти, не са малко и финансовите експерти, които ги критикуват. Ето обаче и 5 положителни техни характеристики, които могат да ви помогнат в реализирането на по-добър финансов живот. При това тези 5 причини не са свързани с обикновеното и лесно пазаруване онлайн.

Кредитните карти могат да помогнат да повишите кредитния си рейтинг. Когато използвате кредитната си карта коректно, вие  можете да изградите стабилна кредитна история, която за заемодателите е сигнал за по-нисък риск. Тази отговорност, която вие сте имали при ползването на кредитната карта, ще ви отвори врати за по-достъпни кредити в бъдеще и при по-изгодни условия.

Кредитните карти ви защитават, така че не си мислете, че кредиторите имат пълна власт над вас. Законите се грижат, за да пазят потребителите от кредиторите, които биха искали да се  възползват напълно от своите клиенти. Тоест при некоректна кредитна информация, при неправомерно налагане на такси и т.н.

Достъпна професионална помощ, така че когато имате някакви проблеми или сте попаднали в сложна ситуация, която не е от вашата компетенция. Без значение дали сте нарушили правила или сте влезнали в дълг, можете да разчитате на консултация и помощ, която да ви помогне да разрешите проблема. Обикновено можете да получите помощ, за да се изготви план за по-лесно плащане на дълга, при кражба на картата и т.н.

Получавате кредитен доклад, така че кредиторите не могат да имат тайни от вас, тоест тайни които се отнасят до вашата сметка. Ако забележите грешки в доклада, можете да изискате да бъдат премахнати и заменени с вярната информация.

Напук на очакваното от вас – кредитните карти могат да ви помогнат да възстановите кредитен рейтинг. Това става след като започнете да използвате кредитната карта разумно и промените лошите навици, които са ви вкарали в неприятна ситуация. В крайна сметка не може всичко винаги да бъде във ваш ущърб.

Източник: parite.bg

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *