5 неверни твърдения за PVC дограмата

В интернет, а и не само, можем да видим, много неверни твърдения за PVC дограмата. В тази статия ще разгледаме опитите за спекулация по адрес на прозорците от поливинилхлорид, така че да ви отървем от заблудата за лошото им качество, трудния монтаж и съпътстващите ги проблеми. Прочетете внимателно следващите редове, за да се информирате качествено.

  1. PVC профилите са едни и същи, независимо от производителите – това абсолютно не граничи с истината. Някои компании дават гаранция на продуктите си между 5 и 8 години. Ако обаче монтирате дограма на известни производители, от сорта на Aluplast, KMG, Rehau, Salamander или друга популярна марка, то гаранционния срок ще бъде най-малко 15 години.
  2. Дървените прозорци са по-добри от PVC дограмата – ако погледнем пазара, ще установим, че по-голямата част от потребителите предпочитат именно PVC дограма. Това е така, защото дървените прозорци са много скъп лукс, който не всеки може да си позволи. Редом с това дървената дограма изисква сложна поддръжка, която включва боядисване и/или лакиране.
  3. ПВЦ прозорците не са екологично чисти – вероятно тази заблуда идва от миналото, когато при производство на прозорци от поливинилхлорид се добавяше олово. Тази практика все още съществува, но благодарение на съвременните технологии, PVC продуктите не пречат на околната среда и не застрашават здравето на хората. Това е доказано от всички специалисти.
  4. Монтажът на PVC дограма води до огромна мръсотия – и тук можем да спорим дълго по въпроса, тъй като всичко зависи от монтажниците. Някои фирми предоставят опция за почистване и извозване на отпадъците, след като работата приключи. По този начин клиентите няма да усетят дискомфорт. Освен това при монтажа се използват защитни пособия срещу смет.
  5. ПВЦ дограмата кондензира лесно – няма такова нещо. Конденз е възможен при некачествените профили, но и при тях това явление не се показва лесно. Разбира се, че конденз е възможен, но той по-скоро е плод на лош монтаж и некачествена стока.

В обобщение

Заблудите свързани с ПВЦ дограмата идват в резултат на опитите на някои фирми, този продукт да бъде неглижиран за сметка на дървената или алуминиевата дограма. Не вярвайте на всичко, което чуете, пък дори то да идва от специализирани фирми за продажба на прозорци. Имайте предвид тази статия, когато отидете да закупите своята нова дограма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *