Ремонт на пукнатини в конкретни стъпки

Ремонтът на малки пукнатини в дома е изключително важен, защото те рано или късно ще се превърнат в големи, а всеки би желал да ги отстрани превантивно, докато още не са довели до някакви щети. Тази публикация е свързана с ремонта на стъпала във вътрешни и външни стълби, но може да послужи и като универсално ръководство за други видове поправка на пукнатини.

Първата стъпка при ремонт на малки пукнатини е почистването на пукнатината с помощта на парче тел или чрез въздух от въздушен компресор. Необходимо е да се постави силициев силикон, водоустойчив пълнител и лепило по дължината на пукнатината. С помощта на шпакла, поставете силициевия силикон в пукнатината. Това ще запълни пукнатината и ще предотврати изтичането водата. След това, следва изглаждане на повърхността с бетон и най-накрая, покриване на повърхността в продължение на няколко часа, като се уверете, че никой няма да стъпи на това място.

Ремонтът на големи пукнатини е вече освен естетически и функционален проблем. За да ги поправите, първо премахнете всички хлабави и рушащи бетона краища. За тази цел може да използвате длето или чук тип шейна, за да се прекъсне разрушаването на мястото и да се отстранят свободните парчета. Изрежете дъното на пукнатината в “V” форма на заден ход с минимална ширина по дъното. Преминете към премахване на свободните парчета и покриване на разширената пукнатина със свързващо вещество. Докато той изсъхва, следвайки инструкциите на производителя, пригответе маса от готови бетонови смеси в ръчна количка или бетонобъркачка в подходящата консистенция. С помощта на дървена плувка, опаковайте приготвената смес в разширената пукнатина до ниво, съответстващо гладко на нивото на повърхността. Позволете на бетона да се втвърди, за около 30 до 45 минути и след това, като се използва една стара метла чрез размахване, създайте леко грапава повърхност върху него, за да се избегнат подхлъзванията в бъдеще. Използвайте тежък пластмасов лист, за да покриете зоната и после го премахнете чрез мокър пластира като напръскате с малко вода. Това не позволява на бетона да изсъхне бързо, което е добре за неговата здравина и издръжливост. След една седмица извадете листа и ще видите, че пукнатината е изцяло ремонтирана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *