Ревю на Fujitsu Lifebook UH572 – ултрабук за бизнес

19851_450x420_fitЖивеем във време, когато технологиите са се превърнали в една неизменна част от нашия живот. Независимо дали става дума за личен, който да ползвате вкъщи, за да сърфирате в интернет, или пък за такъв,който де е дясната Ви ръка, когато ръководите и управлявате своя бизнес. Ако пък бизнесът Ви не е толкова голям, и не може да си позволите да вземете отделен компютър за него, може да си вземете лаптоп, който да използвате за управление на бизнеса, и за сърфиране в интернет през свободното време. И идеята ми днес е да Ви разкажа за един точно такъв лаптоп, който е подходящ и за бизнеса, и за свободното Ви време. Говоря за ултрабука Fujitsu Lifebook UH572. Сега е редно, да Ви представя и неговите характеристики.

И така, ултрабукът Fujitsu Lifebook UH572 е с Intel Core двуядрен процесор. Честотата му може да достигне до 2.6 GHz, което е напълно достатъчна мощност за работа, и сърфиране в глобалната мрежа. Оперативната памет на лаптопа е DDR3, а размерът й е 6 GB – напълно достатъчно, за да работят всички софтуерни приложения без да създават проблеми, и за да може да сърфирате в интернет. LAN картата, чрез която лаптопът се свързва с интернет чрез оптичен кабел, е 10/100 Mbps. Безжичната връзка с интернет пък се осъществява благодарение на 802.11 a/b/g/n безжична LAN карта. За да може бързо и лесно да се осйществява трансфер на информация, файлове и данни, от друго, външно устройство, към ултрабука, или обратно, Fujitsu Lifebook UH572 има четец за карти с памет, вграден Bluetooth, както и 3 USB порта. Единият от тях е стандарт 2.0, а останалите два са 3.0. Лаптопът има видеоконтролер Intel HD Graphics 4000, който използва споделена от оперативната памет. Харддискът на този ултрабук е от стандарт SSD, а капацитетът му е 128 GB. Fujitsu Lifebook UH572 е снабден още с вградени микрофон, колонки и камера, има HDMI телевизионен изход, разполага и с GSM модул. Резолюцията на екрана е 1366 х 768, а размерът му е 13.3 инча. Сребрист на цвят, с тегло от 1.6 килограма, с литиево-йонна, шест клетъчна батерия, с три години гаранция, и без инсталирана операционна система (DOS). Батерията на този ултрабук е в състояние да издържи до 7 часа в режим на работа.

19850_450x420_fitМакар и да не мога да си позволя всеки излязъл нов модел лаптоп, мога поне да си позволя удоволствието да се информирам за характеристиките им. И така както си ровех, попаднах на сайта www.notebook.bg, където и намерих Fujitsu Lifebook UH572, и реших да Ви го представя. Според моите виждания, както казах и в началото, този лаптоп е подходящ както за бизнес, така и за домашно използване, освен ако не играете много игри. Всъщност, той може да бъде използван и за двете – сутрин, когато отивате в офиса го взимате с Вас и през деня работите, а когато работния Ви ден приключи, си го вземате обратно вкъщи и си сърфирате в интернет. Каква по-добра комбинация от това – служебен и личен компютър в едно. Във въпросния сайт, цената на Fujitsu Lifebook UH572 е 1899 лв, с безплатна доставка, и възможност за покупка на изплащане.

The following two tabs change content below.
Андрей Димитров е основател на проекта за ревюта Wickeble. Занимава се със SEO, поддържа личен блог SEOJedi.biz. Свържете се с мен и в .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *