Професията професионален домоуправител

От доста време си търся работа и все не успявам да си намеря нещо, което да ми харесва. Да подчертая, че не търся работа, която да е като чиновник, седнал на бюро от 8 до 17:00 часа веки ден и под голям стрес. Искам работата ми да е интересна, а същевременно лека и приятна. Не искам да имам шефове, които ми висят над главата. Е, критериите ми не са малко, но си заслужава да опитам сам да си потърся нещо.

Спирайки се на различни работи, най-накрая попаднах на длъжност професионален домоуправител, което ми се стори особено интересно и не толкова напрягащо и ангажиращо. Реших да пробвам и ето, че след два месеца започнах работа като професионален домоуправител в един блок, тип затворен комплекс със три входа. На пръв поглед се вижда, че блокът е сравнително нов, 5-10 годишен, а обитателите му изглежда, че също са леко заможни, тъй като освен хубавите апартаменти, разполагат и с по няколко скъпи коли, сред които и джипове.

За мое голямо щастие, обитателите на блока се оказаха разбрани хора и нямах проблем с изпълнението на задълженията си на професионален домоуправител, които включваха различни дейности. Сред тях беше поддръжка на общите части на входовете, смяна на крушки, където и когато се наложи, поддръжка на асансьорите, поддръжка на зеленото пространство около сградата, както и съблюдаване за поддръжката на вътрешния ред – шум, домашни любимци и др. Наблюдаване за нужда от извършване на ремонтни дейности като боядисване, поправка на покрив, и др.

При нужда, ако настъпи някаква ВиК авария, задължението ми е да се свържа със съответните фирми за бързо разрешаване на проблема. С няколко думи, ако трябва да обобщя, останах много доволен от длъжността професионален домоуправител, с която се захванах. Тя ми дава сигурност, известна доза спокойствие, тъй като определено от това съм имал нужда. За това препоръчвам всеки който търси избавление от стреса в големия град да се заеме да работи професионален домоуправител.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *