Предимствата на двустепенното казанче в съвременните тоалетни чинии

Когато избирате санитарен фаянс за домашната баня, било то нова тоалетна чиния или биде, то вече трябва да обръщате внимание на повече неща. Най-малкото достатъчно е да обърнете внимание на водата, която е много ценен ресурс, а когато започнете да обръщате внимание от тази гледна точка, ще намерите решение, което има своите финансови измерения и което пази тъй ценния ресурс.

Нека погледнем в предложенията за санитарен фаянс – тоалетни чинии, които пестят вода. Такива тоалетни чинии се произвеждат още от края на 20 век, като през 90-те години дори са класифицирани като високо-ефективни. Реално тази ефективност се крие в двустепенното казанче, което има два бутона и може да работи с водоподаване от 3 до 6 литра, а има и модели от 2.5 до 4.5. Експертите са изчислили, че колко по-масово се инсталират високо ефективни тоалетни чинии, толкова повече количество вода се пести на ден.

Инсталирането на санитарен фаянс – тоалетна чиния с двустепенно казанче има и ефект върху бюджета на семейството. Просто защото всички мерки, които се взимат, за да се намали консумацията на вода, пестят и пари. При положение, че инсталирате и биде, и умивалник за баня с модерни смесители, които пестят вода, сумата, която ще спестите в дългосрочен план ще отговори на разходите, които се направили за новата тоалетна.

Интересно е да се отбележи, че тоалетните чинии с двустепенни казанчета се поддържат по-лесно и само много по-ефективни в работата си. За разлика от традиционния метод чрез източване, тези нови модели използват гравитацията. Когато се активира струята за измиване, се отваря врата клапан, която изхвърля мръсотията с предварително избрана сила на водата. Този механизъм предпазва от запушвания и ще държи далече ВиК майстора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *