Оптимизация на сайт в нишата ремонт на покриви

Нишата “ремонт на покриви” е като всяка друга средно конкурентна ниша. Не са малко фирмите, които оптимизират сайтовете си.

За да онагледим как се прави оптимизация на сайт в тази ниша, ще вземем за пример сайта за ремонт на покриви на Андрей Димитров.

1. Избор на домейн.

Това е един от ключовите фактори, които имат най-голяма заслуга за доброто позициониране на сайта. В случая обаче абсолютно всички домейни в тази област са заети. Затова избираме домейн, който все пак да съдържа някакви ключови думи. Ясно е, че няма как да се сдобием с домейн с точната фраза (exact match).

2. Изработка на сайт.

Като платформа Андрей е избрал WordPress. Има няколко публикации, които се показват на началната страница. Темплейта е къстъм, тоест правен е ръчно, не е ползван готов. Има приятно меню към всяка една от статиите в сайдбара в дясно.

3. On-page SEO.

Статиите са с уникален текст, релевантни са на основната тема (ремонт на покриви). Текста е с умерена наситеност на ключовите думи, използвани са заглавия от H1 до H3.

4. Off-page SEO.

Направени са няколко сателита – около 5-6 наброй. Разположени са както по безплатни платформи, така и на собствени домейни. Статиите във всеки един сателит са също уникални. Всеки един сателит и добавен през социалки с помощта на инструмента iSOCBOX. Всичко това важи и за основният сайт.

След като сателитите са готови, следващата стъпка са директориите за статии. Андрей е написал статии в поне 90% от директориите. Във всяка една статии има линк към основният сайт за ремонт на покриви, както и към отделните сателити.

На всеки няколко директории, анчор текста на линка се разводнява за да не се насити нивото на спамилност на ключовата дума.

Андрей е използвал и личен ресурс от около 20-тина блога в които също е написал уникални статии с линкове както към основният сайт, така и към сателитите.

Не са забравени подписите по форуми и коментарите в блогове. Също така, Андрей е направил и актуален списък на сайтове с Blogtronix платформа. Този тип сайтове представляват социални мрежи, подобни на Twitter. Линкът в профила на всеки един Blogtronix сайт обаче, дава dofollow линк.

Само няколко седмици след като е започната off-page оптимизацията, сайтът за ремонт на покриви на Андрей е в ТОП10.

Ето ви и един клип в който се говори повече за сайта на Андрей.

The following two tabs change content below.
Андрей Димитров е основател на проекта за ревюта Wickeble. Занимава се със SEO, поддържа личен блог SEOJedi.biz. Свържете се с мен и в .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *