Ламелни помпи за качествен трансфер на флуиди

Ламелните помпи са предпочитани от производителите на хранителни продукти и напитки, тъй като чрез тях лесно и бързо могат да се прехвърлят течности и продукти от едно на друго място. Този тип помпи позволява трансфер на флуиди с различен вискозитет, така че са практични за много индустриални нужди и изисквания. А сега нека ги разгледаме малко по-подробно.

На първо четене можем да кажем, че ламелните помпи са конструирани специално за хранително-вкусовата промишленост. Това е така, защото с тях се извършва експресен трансфер на мармалади, желета, нектари, сокове и други видове хранителни продукти. Разбира се, тези помпи обаче могат да бъдат полезни и в много други области на производството.

Това, което различава съвременните ламелни помпи от другите видове, е по-малкото им тегло и в същото време по-високата емисия. Работата с тях изисква минимални усилия и ползвателите не се затрудняват, когато изпомпват течности и транспортират флуиди. Дизайнът им е максимално опростен, така че няма да ви е трудно да ги почистите и поддържате здрави. За производството на този вид помпи се използват иновативни материали, които позволяват тяхното натоварване. Те са устойчиви на постоянния работен цикъл и ви дават възможност за дългосрочно използване. С помощта на тях можете да трансферирате вино и гроздова каша до различни точки, което е още едно предимство за винарския бранш.

Не бихме казали, че тези помпи са скъпи. Цените им се базират на модела, който желаете и на времето на работния цикъл. На българския пазар ще срещнете множество предложения за ламелни помпи, с чиято помощ ще постигнете добри резултати във всяка една промишленост, свързана с трансфера на флуиди с различен вискозитет и приложение.

В заключение
В тази кратка, но вярваме интересна за вас статия, ви запознахме с приложението на ламелните помпи в индустрията. От вас зависи, дали ще изберете тях или ще търсите друга по-евтина алтернатива. При всички случаи обаче, тези помпи заслужават вашето внимание, така че припомнете си този материал, когато избирате помпи за пренос на флуиди.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *