Къртене на комин

Може би не знаете, но някои от най-добрите фирми за къртене, чистене и извозване предлагат наглед странната услуга къртене на комин. Само ако ви се е налагало да се сблъскате с подобен тип ремонт, ще сте наясно за колко точно сложна работа става въпрос. Къртенето на тялото на комин и пространството около него е меко казано трудна задача и дори и опитни къртачи срещат неприятности, опитвайки се да я свършат.

Освен при ремонт на къща, къртене на комин би могло да се наложи и когато става дума за апартамент. При повечето подобни случаи работата е свързана със стар апартамент, който в миналото се е отоплявал чрез печка или камина, свързана с комин. Макар че в днешно време почти не се срещат подобни отоплителни съоръжения в градските апартаменти, в немалко от тях старите комини все още съществуват и създават различни пречки. Те заемат изключително голямо пространство от помещението заради нестандартното си разположение и образуваните чупки и никак не се вписват в съвременното обзавеждане на дома.

Ако се намирате в подобно положение, нямате абсолютно никакви намерения да се възползвате от екстрата, наречена „комин“ и не желаете постоянно да съобразявате подредбата и интериора на жилището си с него, единственият ви вариант е да поръчате неговото изкъртване. Именно в този случай ще ви е необходима бригада за къртене, чистене и извозване, която да се заемете с това начинание. Потърсете внимателно подходяща фирма, погледнете в сайта им или попитайте по телефона дали извършват къртене на комин и задължително уговорете предварителен оглед. Трябва да сте сигурни, че веднъж започната, тази работа ще бъде качествено свършена докрай.

След като намерите подходящите майстори и уговорите деня на ремонта, подгответе дома си добре преди къртенето на комина. Уверете се, че всички мебели и изобщо, цялото ви обзавеждане е добре покрито и няма да бъде засегнато от строителните отпадъци. Вярно е, че майсторите по всяка вероятност след ремонта ще почистят всичко и дори ще го натоварят и извозят със собствената си транспортна техника. Въпреки това, къртенето на комин е по-особен вид работа, най-вече заради разположението му, и рискът от замърсяване на мебелировката е доста по-висок.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *