Кои са хубавите килими

Използването на килими е за предпочитане, защото те не само позволяват да се движим по мека и топла постеля, но съдействат и за намаляване на шума в жилището. Разбира се, всяко семейство прави своя избор съобразно своите интереси и възможности. Заделеният бюджет за закупуване на килими определя и избора на вида и модела изделие.

Най-различни са предлаганите изделия в търговската мрежа. Различни са в зависимост от използвания материал за производството им, различни цветове и форма (квадратни, правоъгълни, кръгли, овални). Освен това на пазара се откриват изделия с малки и с големи размери, с една дума каквото ви трябва – има го на пазара, независимо дали в търговската мрежа или онлайн магазин.

Изборът на цветовата гама е в зависимост от интериора в стаята. Асортимента е просто нереално огромен, което позволява да се задоволи всеки вкус и цвят. Ако гостната вие светла и в нея навлизат слънчевите лъчи, то цвета на изделието за пода трябва да се придържа към „студения“ стил, например: син, лилав, бяло-сив и различните нюанси от тази палитра. В случай, че стаята е тъмна, то може да се освежи и „загрее“, като се застели с изделие с топъл цвят (жълт, червен, оранжев, зелен и техните нюанси). Най-голямото предимство на едноцветните килими е това, че се подчертават особеностите на мебелите, техните форми и стил.

Съвременната тенденция е, ако пода е с традиционно светъл ламинат или паркет, то цветната характеристика на килимите трябва да отговаря на тях. Ако пода е тъмен, то подовия аксесоар трябва да е в светъл цвят, защото очите бързо се уморяват от натрапчивото тъмно. При избор на цвят не трябва да забравяте, че изделията с рисунки привличат повече вниманието, отклонявайки го от всичко останало.
Помнете, че големите изделия с ексцентрични рисунки могат да са в хармония само с голяма стая.

В съвременния интериор има още една интересна тенденция – използват се килими с бледи нюанси, имитиращи избледнели зони. Това стилно правило е приложимо със старинни красиви мебели. За стая в модерен стил е подходящо едноцветно изделие с определен авангарден символ или геометричен модел.

Към какъвто модел да се ориентирате, винаги ще направите правилния избор, ако се съобразите с интериора, за който е предназначено изделието.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *