Климатици – как да ги използваме правилно?

Да използваш климатик, не е по-трудно от това да сменяш каналите на телевизора. Всички съвременни климатици, също както и телевизорите притежават дистанционно управление позволяващо ни да настроим желаната температура, режим на работа и скорост на въздуха. Освен тези стандартни факти, има и други които е необходимо да знаем за тях.

По време на работа климатиците задържат много от домашният прах в стаята, който от своя страна полепва по филтрите. Всички съвременни климатици имат два броя филтри, които е желателно на определен период от време да се премахват, да се измият и да се поставят обратно. Филтрите са пластмасови и не би трябвало да имате проблем с демонтажа и монтажа им.

Ако използвате климатици в режим на отопление е по-добре да не ги изключвате, т.к. е по-икономичен и няма голяма опасност да замръзне перката на външното тяло на климатика. През лятото положението е същото, без замръзването разбира се. Просто когато излизате, настройте климатика на температура с не по-голяма разлика от 4-5 градуса в сравнение с температурата от вън, за да избегнете риск от топлинен удар, който е възможен при много рязка промяна от висока към ниска температура.

През лятото често се образува конденз на влага от стята и климатика започва да задържа вода, която по специална тръба се излива навън. Често тази тръба може да се запуши по някаква причина и климатика да капе в стаята, така че е нужно да предприемете някакви действия по отпушването ѝ.

Между другото, вкъщи сме с климатик Daikin.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *