Как работят климатиците

Как работят климатиците

Сигурно много от вас са се чудили, питали или ровили из Интернет как работи климатика?

Една от най-важните части в климатика – това е компресора. Основна негова функция е да повиши нялягането на фреона, като едновременно с това го движи и през цялата система. Едни от най-често срещаните имена за климатици Мидеа са инверторен климатик, обикновен климатик и DC климатик – тези наименувания идват от вида на компресора, който климатика използва.

Втората най-важна част от работата на един климатик – това е работния газ или казано по друг начин фреона.

Качестовото и количеството на фреона в един климатик са много важен фактор за действието и работата му като цяло, защото именно той пренася топлото от т.А до т.Б . Затова е много важно точното количество топлина, което той може да пренесе и времето за което го прави. Търсете климатик, който да може да пренася възможно по-голямо количество топлина.

Третият фактор, който също е от изключителна важност – това е топлообменник. Доста често се случва в един климатик да има повече от два топлооменника – един, който се намира извън помещениято, което трябва да се загрее и един в него. Много често срещан факт е в едно помещение да има повече от едно тяло и съотвенно с това повече от два топлооменника, като това не пречи на принципа им на работа и той остава абсолютно същия.

Много важни за работата на един климатик са и другите спомагателни възли. Именно това са вентилаторите, капилярките, четирипътен винтил (тази джаджа се използва само ако климатика ви има и 2-те основни функции – отопление и охлаждане, които повечето имат, така или иначе), електромагнитна платка (на нея е закрепен микропроцесор, който изцяло контролира климатика ви), както и датчици измерващи температурата.

Ако търсите да закупите климатици във Варна – “Ох Миро” е една фирма, която е на много добро ниво, по отношение на цени, предлагани услуги и качество на климатичните системи.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *