Как да се справим със стриите

Стриите се явяват когато има резки колебания в теглото. Това са неприятни на външен вид черти по бедрата и тялото, които всяка жена се стреми по някакъв начин да се спаси от тях. За целта се използват различни стари домашни рецепти както и появилите се напоследък нови медикаменти.

Старо и надеждно средство за профилактика на стрии е обикновеното маслинено олио – зехтин. Сега към зехтина се добавя цял арсенал от козметични препарати. Като правило в техния състав са включени естествени еластин и колаген, силикон, различни хранителни добавки, а така също и хиалуронова киселина – мощен овлажнител, задържащ влагата в повърхностния слой на кожата. За съжаление, може би нито един от тези елементи не може да проникне дълбоко в кожата. Хубавото е това, че те създават на повърхността на кожата тънък „запечатващ“ филм, който възпрепятства изпарението на влагата.

Относително не отдавна се появиха препарати, предотвратяващи появата на стрии с помощта на растителни екстракти. Етерично масло от роза, лимон, мента, растителни масла от кълнове на пшеница и орех се борят с тромавостта на кожата, а бисозахаридите, соевият рафирмин, протеините от моркови, екстрактите от тигрова трева предотвратяват напрежението, намаляват белезите, укрепват структурата на кожата и предотвратяват тромавостта на кожата за сметка на продължителното овлажняване.

Такава е рекламата на препаратите, но дали да се вярва решавате сами. Всеки един от компонентите е получил доказателство за своята ефективност, изпитан в лабораторията. Но когато става въпрос за конкретно производство, всичко зависи от качеството на изходната суровина, дозиране, условията на съхраняване и продажбите.

За доброто състояние на човешкия организъм много е важно да се приемат достатъчно витамини, това се отнася и за кожата. Витамин А е известен със своето мощно действие на кожата – клетките се активират за производство на белтък, образува се колаген в кожата.

Разбира се, вие можете просто да замаскирате стриите с декоративен грим, но най-сигурният начин да се избегнат стрии, е да не се допуска рязко колебание на теглото. Да се свалят килограмите набързо е не само нездравословно, но и води до получаване на белези по тялото. Проучете, каква процедура ще помогне, за да предадете желания вид на вашата кожа. И все пак никой не е умрял от тези образования по кожата.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *