Как да изберем надежден и сигурен онлайн магазин за оригинални парфюми?

Едно от любимите занимания на жените е да разглеждат онлайн магазини за дрехи, козметика и парфюми. Често се случва да станат жертви на своето безобидно хоби и да си харесат поредния подарък.

По отношение на дрехите няма от какво да се притесняваме, но когато става въпрос за парфюми трябва да бъдем изключително внимателни. Не всеки магазин предлага оригинални и маркови аромати, въпреки високи цени, с които заблуждават.

За да не попадате на измамници и да не останете разочаровани от покупката си, трябва да бъдете сигурни, че онлайн магазинът, от който пазарувате е сигурен. Чудите се как може да разберете това? Не се притеснявай! Ние сме тук, за да ви помогне и да ви предпазим.

Ще разгледаме няколко съвета, чрез които може да се ориентирате дали даден сайт за парфюми е поредното менте или може да пазарувате спокойно от него.

 

  1. Обърнете внимание на описанието на парфюми

Ако магазинът претендира за високо качество и надеждни продукти, то описанието на аромата трябва да бъде на ниво. Никоя реномирана парфюмерийна къща не би си позволи да има просто качени продукти. В описание е описан състава на продукта, годината на излизането му, откъде е произходът.

Макар и дребни детайли, това са значителни неща, които малко „евтини“ магазини биха си позволили.

Следващият път, когато разглеждате парфюми обърнете внимание на описание. Дори и да има, то трябва да бъде добре форматирано, грамотно и старателно написано.

Ако забележите само разхвърляни думи без конкретно съдържание, наострете внимание и не бързайте с поръчката!

 

  1. Начина на получаване

Повечето сигурни и лицензирани магазина работят с известни доставчици като Еконт, Спиди и други. Един от сигурните признаци, че магазинът е качествен, е възможността за връщане.

Ако парфюмите са оригинални и маркови, както се твърди, потребителят не би трябвало да бъде разочарован от аромата или опаковката. Всичко ще бъде изрядно и връщането няма да е необходимо. Точно затова един лицензиран търговец няма да се притеснява да сложи опцията за връщане в своя сайт.

Докато измамник не би бил толкова спокоен и най-вероятно няма да позволява да се извършва тази опция. Неговата цел ще бъде да ви продаде възможно най-бързо фалшификата и да се отърве от него. Без значение е след това дали ще бъдете разочаровани от аромата. Самите вие няма да искате да се връщате поръчката, защото това е свързано с допълнителни разходи и разправии, които не винаги водят до желания резултат.

 

  1. Цената има значение

Ако търсите оригинален парфюм и откриете желание аромат за 40 или 50 лева, може  да бъдете сигурни, че това не е оригинал. Един марков парфюм започва поне от 50 евро, като цената бива и по-голямо спрямо количеството и марката.

Няма как да очаквате да получите нещо толкова скъпо, на толкова ниска цена. Да, може ароматът да е напълно идентичен, но знайте, че това не е оригинал.

За повечето дами това е приемлив вариант. Все пак защо да плащаме 200 лева, като можем да намерим същия парфюм и за 50, нали?

 

  1. Доверете се на приятели

Сигурен начин, по който може да откриете надежден и лицензиран онлайн магазин е чрез допитва на близки и приятели. Може да разпитата ваши познати откъде са купили парфюми, останали ли са доволни и каква е била цената.

Ако прецените, че и вие ще останете доволни от този магазин, поръчвайте смело.

Вече знаете за какво трябва да следите при избора си на онлайн магазин. Винаги бъдете внимателни при търсеното на нов сайт. Ако пазарувате редовно от един търговец и сте останали доволни от него, не се колебайте и не търсете други, а се придържайте към сигурното.

Всичко оставяме сега във ваши ръце. Запомнете едно, каквото и да правите бъдете внимателни и не се предоверявайте на всеки онлайн магазин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *