Как да взема кредит от финансова институция – наръчник за първи заем

Тегленето на някакъв вида заем, може да ви помогне да направите много неща, но процесът може да бъде много по-сложен отколкото очаквате. Грешките в процеса на подготовка може да ви струват скъпо, а в крайна сметка, заявлението да бъде отхвърлено.  Ако искате да вземете кредит, в този наръчник научете какво да очаквате и какво трябва да направите предварително и последователно.

 

Какъв кредит ви трябва

Определете дали се нуждаете от кредит за закупуване на кола, от ипотечен кредит за нов дом, от нецелеви потребителски кредит; бизнес кредит,  за да разширите бизнеса си;  бърз кредит за спешна нужда от малко пари и т.н. В повечето случаи изборът е ограничен до това, да кандидатствате за заем, който напълно пасва на нуждите ви и чиито изисквания покривате.

 

Изберете кредитор

Изборът също е ограничен до това което ви трябва. Започнете с търсене на легитимни кредитни институции, престижни такива и такива с богат избор от кредитни продукти.  Проверете повече възможни банки и небанкови институции, за да сравните цени, условия, изисквания, продукти. В България вече може да ви обслужат и с бързи кредити онлайн, което ще ви спести много време, но само ако това, което ви се предлага отсреща ви устройва.

 

Разберете как работи избраният от вас кредит 

От голямо значение е за вас да разберете как ще реализирате кредита. Колко ще заплатите като крайна цена, колко ще ви струва месечната вноска, какви такси допълнително заплащате, какво ще се случи ако закъснеете с вноска…направете всичко разбираемо за вас, така че да знаете как ще работи всичко след като получите парите. Кредитен калкулатор и предварителна консултация с експерт е едно от нещата,  които ще ви помогнат. В края на краищата трябва да намерите баланса между това получените пари да ви помогнат по предназначение и след това да можете да се справите с връщането им.

 

Кандидатствайте за кредита когато…

Вече сте избрали най-добрия за вас;  запознали сте се с условията, правилата и изискванията; познавате процедурите през които трябва да преминете; имате в наличност всички релевантни документи. Когато се чувствате готови да направите тази сериозна стъпка за вашето финансово и житейско бъдеще.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *