Интериорен дизайн – грешки след ремонта

Това което е свързано винаги след голям ремонт в дома е възможността да поръчате вътрешен дизайн за обновеното пространство. Много модерни и добри строителни фирми предлагат свързана услуга, след наложителния ремонт веднага да започне работа интериорен дизайнер, който да следа проектното изпълнение. Първата голяма грешка е да нямате такова, тоест да не сте решили как да изглежда дома ви след ремонта и тичате да правите нещата в движение.

Все пак вярваме, че чак до такава степен няма как да оставите нещата, но когато планирате сами се стремете да обърнете внимание на следните неща. При ремонт във всекидневната, всяка следваща намеса започва с дивана. Често се случва хора с много добър вкус и ясна представа какво искат след ремонт да вземат диван, който не работи за тях. В този план дизайнерите съветват да се придържате към опростена форма, която пасва на всякакви интериори и също така диванът да не е много нисък. Обърнете внимание повече на материята, на нейната здравина и класическите линии, и избягвайте дивани натруфени със всякакви орнаментики.

Много собственици бъркат интериорното пространство с изложбена зала. След като направят ремонт в коридора или в повечето стаи те поръчват готови предложения, които не винаги работят добре. Не трябва да обзавеждате интериора сякаш той е директно копиран от снимка в списанието. Можете да индивидуализирате пространството, да добавите така модерните фигури от гипсокартон в коридора, в спалнята, в кухнята, красиви окачени тавани и модерни мебели, но трябва да правите разликата между маркетинга и това което е най-добре за вашия дом. Това което виждате в списанията е изложба, а това което виждате вкъщи е реалния живот, където трябва да подредите нещата според вашите потребности.

 

От съществено значени е след ремонт на пода да обзаведете големите стаи с правилните постелки. Колкото повече пространство е постлано с мокет, килим или друга материя, толкова по-добре за дълготрайността на настилката. Разбира се има и решения с които оставяте всичко на уникалността на гранитогресната настилка, ламината или паркета.  След ремонт в дома е много важно да подходите балансирано. Домът трябва да стане по-красив от преди, но и много по-удобен за живеене. Планирайте нещата добре и изкажете вашите идеи със наетата строителна фирма, за да работите ползотворно за вътрешното пространство след ремонта.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *