Какво да знаем при избор на варненски нотариус

Какво трябва да знаете при избор на нотариус във Варна

Ако живеете в морската ни столица и ви се наложи та потърсите услугите на варненски нотариус, то има няколко основни факта, за които трябва да сте добре подготвени и информирани. На първо място трябва много да внимавате при самият избор на нотариус. В последните години не са малко случаите на измами с имоти и то с участието именно на нотариуси. Някои недобросъвестни нотариуси издават фалшиви документи, свързани с правото на дадено лице да извършва продажба на дадено имущество. Ето защо е необходимо предварително да проверите репутацията на избран от вас нотариус, а също така и дали е регистриран в Нотариалната камара.

Всички легитимни нотариуси, без изключение, подлежат на регистрация в Нотариалната камара. Всеки един нотариус има номер, под който е регистриран. Така вие лесно можете да направите проверка, тъй като регистъра е публичен и да се уверите, че ползвате услугите на правоспособен нотариус във Варна.

Един добър вариант да се предпазите от нотариуси измамници е да се обърнете към нотариална кантора във Варна. Когато се спрете на този вариант, трябва да знаете, че главният нотариус много държи на името и репутацията на неговата нотариална кантора, поради което той много внимателно подбира помощник нотариусите и другите служители в кантората.

Когато извършвате сделки на територията на град Варна, можете да ползвате само нотариус, който работи и е регистриран в района на съответния районен съд. Дори да имате приятел нотариус от друг град, то няма как той да ви свърши необходимата работа, а по-скоро ще ви препоръча негов колега, който е с окръг на действие вашият град.

В крайна сметка можете на първо място да потърсите услугите на нотариус в интернет пространството. По-сериозните нотариуси и нотариални кантори имат свой уеб сайт, на който можете да откриете информация относно услугите, които предоставят, цените им, както и номер и дата на регистрацията им. Ако се възползвате и от опцията за локално търсене на нотариус във Варна, то ще улесните вашият избор.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *