Изберете куполни камери за видеонаблюдение на работното място

Работното място изисква постоянно наблюдение, тъй като то може да бъде атакувано от злонамерени хора с цел кражба или вандалско посегателство. Един от начините да следите какво се случва във вашия офис, магазин или ресторант е инсталацията на куполни камери, защото последните дават изключително добри резултати и се ползват от мнозина хора.

Разбира се, преди да купите камерите е добре да прочетете поне няколко статии за видеонаблюдение, така че да придобиете обща представа за какво става въпрос. Тези устройства имат куп положителни черти и биват няколко вида, които се намират на пазара.

Куполните камери ни дават широк спектър на виждане до 360 градуса и в същото време се радваме на прекрасно и детайлно изображение заради високата им резолюция. Голям плюс е това, че са многофункционални и дискретни. Външно те изглеждат като обикновена лампа или друго осветително тяло, а обектива на камерата остава скрит зад тъмно стъкло.

А ето и основните три вида куполни камери, които може да поръчате

  • Стационарни видеокамери – те не се въртят и обикновено се монтират по улиците, за да се сложи в постоянно наблюдение даден район. Цената им е напълно достъпна и всеки собственик на даден обект може да си ги позволи. Чудесни са при използването им на малки и открити пространства, защото дават добра картина и са трудни за счупване и деформация.
  • Роботизирани въртящи се видеокамери – това е малко по-скъпия подвижен вариант камери, който бива монтиран в различни обекти и сгради. Това са устройства с ниска степен на промяна на позициите на обектива и имат различни функции. Въртят се от 9° до 40° и заснемат изображения с висока разделителна способност.
  • Скоростни видеокамери – голямата скорост на въртене, която при този вид е 300 градуса в секундата ги прави най-добрия избор за работното ви място. Вие може да сложите под наблюдение големи салони и пространства, като тези камери ще ви осигурят нужната картина. Другите им предимства е, че предоставят цветна картина и притежават функционално лазерно насочване. Изпращат алармени сигнали при нарушение на лице в дадена зона.

Когато купувате камери, то вие трябва да кажете за какъв вид помещения или зони ще ги използвате. Дали ви трябват външни или вътрешни устройства и по кое време ще се използват. Фирмените консултанти ще ви дадат най-точни сведения относно съществуващите модели за това посетете posbg.com и не чакайте повече време.

Положителните качества на куполните камери

Възможността за въртене на обектива и осигуряването на панорамна гледка е най-важния плюс на този вид системи за сигурност. Доброто покритие на камерата под тъмния купол също е важен фактор за заснемането и разкриването на опити за взлом и прочие криминални деяния.

Куполните видеокамери издържат на студ, дъжд, влага и влошени атмосферни условия. Те са направени така, че да се махат трудно и дори почти невъзможно. Монтажът им се извършва високо на тавана, където вандалите и разбойниците нямат необходимия достъп.

Както сами разбирате съществуват десетки причини да изберете точно куполни камери за видеонаблюдение, които да монтирате на работното място. Защитете фирмата си по най-добрия начин, защото вие имате нужда от спокойствие, комфорт и сигурност в бъдеще време. Нямаме и ни най-малко съмнение, че ще направите точния избор, за да удовлетворите желанията си.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *