За добро здраве – пробиотици за деца

Основно пробиотици за деца се дават при лечение с антибиотици и при някои заболявания. Наложително е използването им при дисбактериоза. Уравновесяването на полезната микрофлора е гаранция за здрав организъм. Те не могат да заменят традиционно лечение, но се прилагат за подобряване и допълнение към някои заболявания и състояния на човека.

За да е ясен състава и очаквания ефект от пробиотици за деца е задължително да са изписани на етикета всички съставки, точното съдържание на щамовете, влизащи в състава на комбинация на съответния био препарат. В инструкцията за ползване се посочва начина и условията на съхраняване, препоръчителна доза. По отношение на дозата е желателно тя да бъде съобразена с препоръките на лекуващия лекар.

Не трябва да се забравя, че микрофлората на всеки човек е различна, в различна комбинация и това налага да се избира подходящия пробиотик и неговата доза. Понякога е възможно различно влияние на един и същи био препарат върху един и същи човек в зависимост от конкретното състояние на организма, ниво на стрес, съня, ползваните лекарства.

В ранна възраст пробиотиците за деца помагат за нормализиране на храносмилателния тракт и на изпражненията. Приема се както при диария, така и при запек, но това се отнася преди всичко за деца до една година. Това е така, защото червата им са много чувствителни към храната, тъй като те през този период се захранват с различните видове храни. Био препаратите спомагат за възстановяване на нормалната микрофлора като се вкарва с тях живи микроорганизми, които потискат развитието на патогенните бактерии и вируси.

При бебетата дисбактериоза се появява в първите дни когато са извън утробата на майката и по-късно когато започнат да им растат зъбки. Пробиотици за деца се налага да се ползват и при употреба на антибиотици. Често се ползва пробиотик за деца при смяна режима на хранене, при спиране на кърменето.

Пробиотици за деца могат да се назначат и когато се ползват повече лекарства за лечение на някое инфекциозно заболяване. Добре е да се прегледат различните сайтове, даващи информация за същността, приложението и резултатите на различните био препарати за да се осигури нормален био баланс и добро здраве.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *