Дентални импланти – какви са ползите от тях?

Ако се върнем в миналото, ще си спомним, че единствения начин да се заличи липсващ зъб, беше чрез поставянето на така наречения мост. Съвременната стоматология обаче отбеляза напредък и в наши дни алтернативата се нарича дентална импланти. Последните не изискват пилене на съседни зъби, както е при моста, и се възприемат сравнително добре от организма.

Денталните импланти представляват титаниеви винтове навити във вашата кост. По този начин се създава здрав контакт между импланта и костта, което води до поучаване на зъб близък до естествения, при който има корен. Разбира се, имплантите биват едночастови и двучастови, като различните видове имат своите плюсове и минуси, за които е добре да се консултират със специалист. Последният ще ви прегледа, и ще посочи подходящия вид импланти за вас.

По-важното е, че ако имате пародонтит или сте болни от диабет, възстановяването на липсващите зъби с дентални импланти е най-доброто решение за вас. Същото се отнася и за пушачите, при които има потенциален риск от загуба на зъби. За целта трябва да потърсите услугите на качествен имплантолог, с чиято помощ да възвърнете красивата си усмивка.

Зъбното възстановяване има положителен физически и психически оттенък. Освен че ще можете да се храните, без попадне на храна под протезите, ще можете да се върнете към нормалния начин на живот и да разширите социалните си контакти. На всички е ясно, че хората страдащи от липса на зъби, се срамуват да контактуват пълноценно в обществото.

Наличието на зъби е здраве, красота и комфорт. Най-накрая ще почувствате удоволствие от храненето, и ще можете да се любувате на любимите си храни, независимо дали те са меки или твърди. Редом до това ще се усмихвате повече, за да останете забелязани от хората. Това ще ви се отрази положително, тъй като само по този начин можете да бъдете щастливи.

В обобщение

По-горе в статията посочихме всички ползи от лечението с дентални импланти. Оставяме на вас да си направите изводите за това, дали сме прави, или грешим. Със сигурност обаче едно е ясно, и то е, че ако инвестирате във възстановяване на зъбите ви с подходящите импланти, ще останете доволни от направения избор. А сега нека ви пожелаем успехи и всичко най-добро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *