Да сменим ли омекналите битумни керемиди с нови такива?

Въпреки, че звучи като сложна работа, това изобщо не е. Дори не е нужно да наемате майстори и сам бихте се справили със задачата.

Тази статия има за цел да ви даде инструкция и стъпки на това да смените повредената керемида от такъв тип с нова. От това зависи предотвратяването на течове или дори доста по-сериозни проблеми.

Повредите в покрива са доста сериозен проблем, който може да се повреди в дома ви. Освен, че ще развали целия му външен вид ще доведе до влага и много време, което да поправите всичко. Ако искате да реагирате бързо и сам да се заемете с това, ще ви помогнем. Достатъчно е да нямате страх от височини, да омате някоя останал битумна керемида и да сте сръчен. Ето и насоките:

  1. На първо място трябва да се премахне повредения участък/лист и последващите два, с които се припокрива. Най-често наклона на покрива е 45 градуса, ако и вашият е такъв, то това значи, че листът е закрепен с 8 пирона. Четири от тях са посредата, а останалите там, където се съединява с останалите листове. Премахва се всичко – пироните и всички припокриващи се керемиди.
  2. Отдолу се закачат пироните по начин, който да не повреди целостта на битумната керемида. След това се отстраняват всички 8 пирона и се премахва повредената керемида.
  3. Поставя се нов лист на „проблемното” място, където се монтира, съчленявайки се отново към старите листи посредством съответния брой пирони (4). Върху него слагате нова битумна керемида и отново се закрепва на четири пирона. По този начин всичко става стабилно.

Следвайки тези три стъпки сте решили вашият проблем сега и за в бъдеще. Желаем ви успех и не забравяйте да съблюдавате безопасността си.

Източник: ARMORMAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *