damski poli

Дамските поли в България

Полата е елемент от облеклото, който се приема за символ на женственост и традиционно се асоциира с образа на жената. И докато е вярно, че някога мъжете също са носели поли, днес този елемент от облеклото се е сраснал със социално-културното ни възприятие за жените.

През изминалите години често можеха да се срещнат модни тенденции, зависещи предимно от размера на полите. Но през тази година на мода са всички размери. Отново сред най-популярните стилове са полите в две части – от дантела и тюл. Разбира се, фигурират надиплени поли, на три степени, черни и прави поли от шест части.

Отново на мода се връща полата с цепка. Но докато в миналото цепката е била отстрани или отзад, днес тя е отпред.

Сред тенденциите при дамските поли се забелязват такива с дължина до коляното, но фигурират и модели, дълги до глезена. Други акценти са високата талия, широките черни колани и разкроената форма.

Цветовете на мода са главно изчистени. Полите в по-голямата си част са без принтове и декорации. Но, естествено, в акцентите на модния сезон са включени и по-модерни дизайни, някои от които са с флорални мотиви, с леопардови шарки, с райе или каре, с бляскави платове, с драперии, волани, бродерии, пера и т.н.

Този сезон виждаме разнообразие от поли. Дизайнерите са се погрижили да има по нещо за всяка дама, така че лесно ще откриете подходящия модел за вас, който да ви помогне да създадете елегантна и стилна визия. Естествено, не всеки модел подхожда на абсолютно всяка жена. Следователно, най-важното е видът пола да ви отива, да бъде правилно подбран и съчетан с подходящите дрехи.

Всички знаем, че традиционният представян ни образ на жената е асоцииран с пола и високи токчета. Това е поради елегантността и женствеността, които полата ни помага да постигнем. Съответно, този елемент е едва ли не задължителен за гардероба на всяка дама, а и може да бъде носен за всякакви поводи – и официални, и неофициални. Лесно се комбинира с други елементи, подхожда на почти всяко облекло и на всеки тип фигура – стига, разбира се, да се подбере правилно.

След като в модните тенденции за този сезон фигурират и традиционните стилове поли, и по-екстравагантни и разчупени такива, можете да сте сигурни, че ще изглеждате в крак с модата, без значение дали предпочитате по-изчистен или по-интересен вид. Така че смело се впуснете в света на дамските поли и не забравяйте да носите тоалета си с увереност!

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *