bageri

Видове багери под наем

В последно време строителството отново е във възход и почти навсякъде виждаме издигащи се сгради. Това увеличава значително нуждата както от допълнителна работна ръка, така и от строителна и изкопна техника. Почти няма строителна площадка, където да не се налага използването на багер, особено в началните стадии на строителните дейности.  Немислимо е да бъдат положени основите на новостроящия се обект, без да бъде изкопана достатъчно качествено повърхността.

Най-голямо е търсенето на багери, именно защото без тях не може да започне същинският строеж.  В зависимост от характеристиките на обекта и нуждите на бригадата изпълнител, се използват различни видове багери. Широко приложение намират булдозерите. Те могат да изпълняват различни дейности и са предпочитан вариант заради сравнително простото им устройство и непретенциозна поддържка. Булдозерите служат главно за изкопаване и преместване на специфични видове почва, както и за обратно засипване на изкопани ями. Този вид багери изкопават голямо количество почва наведнъж, но се връщат бавно в изходна позиция, коео удължава времето на работата им.

Многокошовите багери също са често използвани машини при строително-ремонтни дейности. Най-ефикасни са при полагане на подземни мрежи, изграждане на отводнителни и дренажни канали, полагане и ремонт на тръбопроводи и изобщо всякакви задачи, свързани с по-специфични изкопни профили.

По-рядко се използват така наречените багери планировачи заради по-специфичните им характеристики. Притежават уникални свойства на завъртане на работния орган и стрелката, което ги превръща в добър помощник при по-малки изкопи като такива за канавки и други подобни, свързани с пътното строителство.

Най-голямо е търсенето на мини багери заради тяхната мултифункционалност и изгодна цена. Още по-евтини и ефикасни за използване са мини багерите под наем. Вече е изключително лесно да се наеме такъв малък багер заради разнообразието от видове и модели, които се предлагат. С  помощта на подобна машина могат да се направят буквално всякакви пробиви и изкопи, дори и на места, където стандартните им събратя не могат да се справят. Мини багерите работят с изключително висока ефективност и всяка стотинка за наемането им си струва.

Положителните характеристики на мини багерите са многобройни. Клиентите, които ги наемат, ги харесват заради високата им степен на мобилност. Могат лесно и бързо да се транспортират до всякакви локации чрез не много големи превозни средства. Това допълнително спестява финансови средства. Мини багерите даже са способни да се движат на собствен ход, като не нараняват настилката благодарение на гумените им вериги. По-малкият размер на този вид изкопни машини в никакъв случай не ги прави по-малко ефикасни от конвенциоалните. Успяват да изкъртят между 4 и 12 кубика материал за около 8 часа работа и в повечето случаи точно от това се нуждаят техните наематели.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *