Светли интериорни врати – стилен интериор

Грешно е мисленето, че планирането на интериора е лесен процес, който е по възможностите на всеки. Не е достатъчно да купите мебелите, които ви харесват, да налепите тапетите, да поставите новите врати и положите подовото покритие.

Важно е всичко, което ще бъде в дадена стая, да се съчетае по цветова гама, да може да се подчертаят отделните зони с помощта на играта с цветове и нюанси.

Едни от основните компоненти на интериора се явяват интериорните врати и пода. Само правилно подбраните цветове ще позволят всичко, което в бъдеще ще бъде в тази стая да е в хармония.

За да не се допускат съществени грешки, професионалните дизайнери са предложели редица правила.

При избор цвета на вратата и пода трябва да се има предвид, че резкия контраст на вратата може визуално да увеличи стаята, а ако помещението е малко, то вратата няма да изглежда добре и ще намалява пространството.

Когато интериорните врати се монтират в помещение с по-голяма дължина, то техния контраст с цвета на пода ще допринесе за визуално намаляване разстоянието между стените.

За единство на цялото помещение е необходимо да се боядиса вратата в цвят с този на пода.

Във всяко помещение е желателно да се съчетават в единство под, врата, цокъл.

В помещение с няколко интериорни врати задължително пода и вратите трябва да са в един и същи цвят, за да се отклони вниманието от тях.

Не могат да се съчетават под и врата от различен материал. Лошо е съчетанието между естествен паркет и врата от пластмаса. За дървения под са подходящи дървени врати.

Все по-голяма популярност намира съчетаването на интериорни врати и под в един цвят. Това се приема за класически вариант на интериора.

За да изглежда добре всичко е необходимо да се спазват някои елементарни правила.

Подовото покритие изглежда уютно, ако е в топли и меки цветове. В този вариант платното на вратата трябва да е също в топли цветове. Добре се съчетават помежду си жълто, червено, медено.

Не си струва да се пробва с комбинация между студени светли цветове – те нарушават равновесието на всяка стая.

Професионалните дизайнери съветват да се ползва един и същи цвят с неговите нюанси. Избира се един цвят за основен за интериорните врати и пода, а всички други елементи на интериора са в неговите нюанси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *