Ламелни помпи за качествен трансфер на флуиди

Ламелните помпи са предпочитани от производителите на хранителни продукти и напитки, тъй като чрез тях лесно и бързо могат да се прехвърлят течности и продукти от едно на друго място. Този тип помпи позволява трансфер на флуиди с различен вискозитет, така че са практични за много индустриални нужди и изисквания. А сега нека ги разгледаме малко по-подробно.

На първо четене можем да кажем, че ламелните помпи са конструирани специално за хранително-вкусовата промишленост. Това е така, защото с тях се извършва експресен трансфер на мармалади, желета, нектари, сокове и други видове хранителни продукти. Разбира се, тези помпи обаче могат да бъдат полезни и в много други области на производството.

Това, което различава съвременните ламелни помпи от другите видове, е по-малкото им тегло и в същото време по-високата емисия. Работата с тях изисква минимални усилия и ползвателите не се затрудняват, когато изпомпват течности и транспортират флуиди. Дизайнът им е максимално опростен, така че няма да ви е трудно да ги почистите и поддържате здрави. За производството на този вид помпи се използват иновативни материали, които позволяват тяхното натоварване. Те са устойчиви на постоянния работен цикъл и ви дават възможност за дългосрочно използване. С помощта на тях можете да трансферирате вино и гроздова каша до различни точки, което е още едно предимство за винарския бранш.

Не бихме казали, че тези помпи са скъпи. Цените им се базират на модела, който желаете и на времето на работния цикъл. На българския пазар ще срещнете множество предложения за ламелни помпи, с чиято помощ ще постигнете добри резултати във всяка една промишленост, свързана с трансфера на флуиди с различен вискозитет и приложение.

В заключение
В тази кратка, но вярваме интересна за вас статия, ви запознахме с приложението на ламелните помпи в индустрията. От вас зависи, дали ще изберете тях или ще търсите друга по-евтина алтернатива. При всички случаи обаче, тези помпи заслужават вашето внимание, така че припомнете си този материал, когато избирате помпи за пренос на флуиди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *